söndag 28 januari 2024

Varma päron under minttäcke

Varma päron under minttäcke

Lättlagat, medeldyrt, ca 25 minuters tillagningstid
Detta behövs till 4 portioner;
4 konserverade päronhalvor 
1 msk apelsinlikör
4 plattor after Eight

Låt päronen rinna av i ett durkslag och lägg dem i en ugnssäker form. 
Häll över likören och lägg en mintchokladplatta på varje päronhalva. Ställ in på mittfalsen i 175*C ugn i ca 10-15 minuter eller tills chokladen har smält. Tag ut och servera med vaniljglass eller grädde.
Tips!
Om du har frysta eller färska päron hemma så går det bra att koka dem i sockerlag och använda dem i stället för konserverade päron. Du kan lägga en sockerkaksskiva under varje päronhalva. Häll då lite mera likör över päronen innan du lägger på mintchokladen.
Servera gärna lite söt sherry eller ett annat dessertvin till.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar