lördag 6 januari 2024

Fiskgryta Viktoria

Fiskgryta Viktoria

Med pepparrots- crème fraiche 4 port
3 potatisar
1 litet fänkålsstånd
1 morot
1 späd purjolök
1 msk rapsolja
2 dl vatten
2 msk hummerfond
ca. 200 g gösfilé eller om det inte finns tag koljafilé
ca 200 g laxfilé
100 g frysta sockerärter (skidor)
pepparmix
(salt)
1-2 msk tomatpuré

Att servera till; 1 dl mini-crème fraiche, 1-2 msk riven pepparrot, ostsmörgås, päron.
Skala potatisen och skär den och fänkålen i tunna klyftor. Skala och hyvla moroten. Ansa skölj och strimla purjon. Fräs alltsammans i olja några minuter. Tillsätt vatten och hummerfond. Lägg på lock och sjud  8-10 minuter. Skär fisken i kuber och lägg ner dem tillsammans med sockerärterna. Krydda med pepparmix, salta om det behövs och fortsätt sjuda under lock ca 5 minuter, tills fisken är kokt. Smaksätt med tomatpuré.
Det är lättast om man först rör ut den i lite av buljongen. Servera direkt med crème fraiche som smaksatts med riven pepparrot. 

Pepparrot är användbart till mycket och man kan alltid ha en bit i reserv i frysen. Riv den medans den är frusen.
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar