lördag 6 januari 2024

Fiskgratäng till vardags

Fiskgratäng till vardags

4 pers.
600 g torskfilé
1 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad hummerond
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk maizena majsstärkelse
2½ dl matlagningsgrädde
2 rivna morötter (ca. 200 g)
½ purjolök
½ dl riven parmesanost
1 krm
peppar
½ tsk salt

Sätt ugnen på 225*C.
Ta bort ev. ben som kan finnas kvar i fiskfiléerna. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda i en skål, tomatpuré, hummerfond, riven ingefära, pressad vitlök och majsstärkelse med matlagningsgrädde.
Strimla purjolöken och blanda den med de rivna morötterna. Lägg purjolök och morötter runt fisken i formen. Salta och peppra över fisken. Häll över såsen och strö över riven parmesanost.
Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.
Testat på Pierre 16/11-03


Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar