fredag 19 januari 2024

Oxrullader

Oxrullader

8 pers
Gammaldags festmat med de rätt tillbehören; potatisgratäng, rårörda lingon och smörsvängda morotsslantar.

16-24 tunna skivor av innanlår.
8 tunna skivor rimmat sidfläsk
3 msk tomatpuré
2 rödlökar
margarin till stekning
2 örtsalt
2 krm vitpeppar
6 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 dl rödvin
4 dl vispgrädde
4 msk vetemjöl

Lägg ut köttskivorna på arbetsbänken, krydda lite, bred på tomatpuré och bitar av fläsket. Skala och finhacka rödlöken och fördela den över köttet. Rulla ihop köttet till rullade och fäst med tandpetare. Bryn margarin i en stekpanna och bryn rulladerna, några i taget, runt om. Lägg efter hand över dem i en gryta. Koka ur stekpannan med vatten och slå det i grytan tillsammans med buljongtärningar. Ta upp rulladerna på ett fat. Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner redning i såsen. Låt den koka 5 minuter. Lägg i rulladerna. Hit kan du förbereda!
Hetta upp grytan igen och servera rätten het tillsammans med kokt potatis eller gratäng.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar