fredag 19 januari 2024

Kinesisk Biff

Kinesisk Biff

Viktigt vid tillagning av kinesisk mat är att allt ska strimlas fint så att det är lätt att äta med pinnar. Duka bordet med både pinnar och vanliga bestick så får gästerna välja själva eller åtmindstone få pröva själv.

Receptet kan tillagas till 4 personer eller 1 person

Mört innanlår                            400 g                        100 g
sherry                                        2 msk                        ½ msk
soja                                            2 msk                        ½ msk
purjolök                                      2 st                            ½ st
grön paprika                                1 st                           1/4 st
röd paprika                                  1 st                           1/4 st
majsolja                                      1 msk                        2 tsk
böngroddar                                1 burk                        1/4 burk

Skär köttet i strimlor.
Blanda Sherry och soja och häll över köttet. Rör om.
Ansa och skär grönsakerna i bitar. Värm oljan i en stekpanna. Tag upp köttet ur sherry/sojablandningen men spara den. Bryn köttet i 3-4 minuter. Lägg i grönsakerna och låt det hela bryna några minuter till under omrörning. Häll över sherry-soja blandningen och lägg i böngroddarna. Rör om och låt rätten bli genomvarm. Servera ½ dl ris, kinesiskt te och 1 kiwifrukt.
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar