måndag 8 januari 2024

Grillat laxspett med lime- och honungssås

Grillat laxspett med lime- och honungssås
4 port
400 g laxfilé
2 msk Hoi Sin sås
4 spett
sesamfrö

Lime och honungssås;
2 dl naturell yoghurt
skal av lime
1-2 msk flytande honung
pressad limesaft
salt och vitpeppar

Grönsaker:
1 bit rättika
ca 250 g , 2 morötter
1 liten purjo
1 gurka, ca 200
½ dl vatten

Skär laxfilén i kuber. R
Trä upp kuberna på blötlagda träspett. Pensla laxen med Ho Sin såsen. Låt ligga och dra ca 1 timme.
Blanda matlagningsyohurt med limesklal och honung.
Smaka av med pressad limesaft, salt och vitpeppar.
Skala rättikan och morötterna.
Ansa och skölj purjolöken väl.
Strimla alla grönsakerna fint, som till tunna tändstickor.
Tillsätt ättika och låt svalna.
Häll dressingen på grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

Koka riset enligt anvisning på förpackningenl 

Tillaga spetten i ugnen på 225*C ca 10 minuter, beroende på hur stora kuber ni har skurit .
Servera med ris, sås och grönsakerna.
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar