Astas Jordärtskockssoppa
600 g jordärtskockor
1 skivad lök
2 skivade vitlöksklyftor
7 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk kycklingbuljong
ev. 1 dl mjölk
saft från en halv citron
socker
salt och peppar
krasse
Skala skockorna och skär ner dem i mindre bitar. Lägg dem i vatten så att de inte blir missfärgade. Fräs skockorna med löken och vitlöken i lite smör och olja. Häll på mjölken , vattnet och buljongen. Låt det koka under lock i ca 20 minuter tills dess att skockorna är mjuka. Mixa soppa slät.
Låt den koka upp ännu en gång och späd eventuellt med mer mjölk.
Smaksätt med salt och peppar samt även lite citronsaft och socker om så önskas. Strö över lite krasse vid servering.
Receptet är hämtat från www.astas.org
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar