Kycklinggratäng med vitlök och bacon
3 kycklingfileér
1 paket bacon
salt
svart peppar
2½ dl creme fraiche
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1½ msk Thai Sweet Chilisås
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i bitar. Smör stek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan när köttet har fått lite lagom färg.
Smörj en ugnsfast form och häll i kyckling och bacon. Blanda creme fraiche, vispgrädde, parmesanost, swee chilisås, kycklingfond och pressad vitlöksklyfta.
Häll blandningen över kycklingen och baconen så att det täcker. Hit kan man förbereda och lägga plast på och ställa in i kylskåpet. Gratinera 10-15 minuter i 225 graders ugn. Servera med sallad ris alt. bulgur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar