Köttfärschili
ca 20 minuter i köket. Perfekt för dig som har bråttom eller i ett litet kök.
Servera med ett brytbröd och en mogen dessertost.
- 2 lökar
- 2 msk margarin
- 300 g köttfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk mexikansk krydda
- 1 burk hela tomater, 400 g
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 burk vita bönor i tomatsås, 400 g
- 1 grön paprika
Skala och hacka lökarna fint. Bryn dem i margarin i en stekgryta.
Lägg i köttfärsen och fräs under omrörning. Krydda , slå på tomaterna och pressa i vitlöken. Låt grytan koka på svag värme under lock i 10 minuter.
Skär paprikan i bitar och rör ner tillsammans med bönorna. Låt grytan bli varm igen men inte koka för då kan bönorna bränna fast.
Grytan räcker till fler om 1 burk majs blandas i. Eller 1 påse tinad grönsaksblandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar