Flygande Jakob med solrosfrön
5 Portioner kokt ris
100 g bacon i tärningar
1 grillad kyckling (eller ugnsbakade kycklingbitar med grillkrydda)
2 skivade bananer
1½ dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
½ dl chilisås (av ketchuptyp)
½ dl solroskärnor (eller som i orginalreceptet saltade jordnötter)
Lägg riset i en lätt smord ugnsform eller servera detta vid sidan om.
Bryn baconet medans du benar ur kycklingen och delar den i mindre bitar. Lägg kyckling, bacon och 2 skivade bananer över riset. Vispa 1½ dl grädde och blanda den med crème fraichen och chilisås. Bred såsen över innehållet i formen och strö solroskärnor/jordnötter eller varför inte en blandning av båda över det hela. Här kan man oxå välja att toppa med detta efteråt allt efter smak. Ställ in formen i ca 10 minuter i 225*C ugn. Bjud sallad med tomater till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar