torsdag 4 januari 2024

Röd kycklingfilè

Röd kycklingfilè 4 port
500 g kycklingfilé
1 röd chilifrukt
1 liten burk ananas
1 msk maizena
3 msk olja
1 vitlöksklyfta
12 st psysalis
2 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong
salt och peppar
Kärna ur chilifrukten och strimla fint. Skiva kycklingfiléerna cm-tjockt. Häll av ananasspadet.
Lägg köttet i en skål. Strö över maizenamjölet. Tillsätt 1 msk olja och pressa över vitlöken.
Marinera i minst 15 minuter. Häll resten av oljan i en wok eller stekpanna. Fräs kyckling och chilin. Dela ananasskivorna i minder bitar. Blanda i dem , physalis, buljong och iomatpuré och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och en sallad på rotsaker.

Ta gärna en stark chili istället., spara gärna ananasspadet och använd det som extra vätska. Gör väldigt små bitar av filéerna.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar