Provencalsk kolja
4 port 1 port
Koljafilé (gärna färsk) 4 st (ca 500 g) 1 st
Tomater 4 st 1 st
Ströbröd 4 msk 1 msk
Pressad citron 1 msk 1 tsk
Olja 4 msk 1 msk
Timjan 1 tsk 1 krm
Dragon 1 tsk 1 krm
Vitlök 2 klyftor 1 klyfta
Salt 1 tsk 1 krm
Nymalen peppar
Hackad dill
Gör så här;
Tina koljafiléerna om dom är frysta. Lägg dem på ett ugnsfast fat.
Skölj tomaterna och dela dem i två halvor. Lägg dem runt fisken.
Rör samman ströbröd, pressad citron och olja. Tillsätt kryddorna. Bred blandningen över fisken.
Grädda rätten i 225*C ugnsvärme i ca 20 minuter.
Strö hackad dill över vid servering. Gott att äta och dricka till per person; 1 portion ris, 2 dl grönsallad och 1 glas lättöl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar