tisdag 9 januari 2024

Provencalsk kolja

Provencalsk kolja

                                        4 port                 1 port
Koljafilé (gärna färsk)     4 st (ca 500 g)    1 st
Tomater                           4 st                     1 st
Ströbröd                          4 msk                 1 msk
Pressad citron                  1 msk                 1 tsk
Olja                                 4 msk                 1 msk
Timjan                            1 tsk                    1 krm
Dragon                           1 tsk                    1 krm
Vitlök                             2 klyftor              1 klyfta
Salt                                 1 tsk                    1 krm
Nymalen peppar            
Hackad dill

Gör så här;
Tina koljafiléerna om dom är frysta. Lägg dem på ett ugnsfast fat.
Skölj tomaterna och dela dem i två halvor. Lägg dem runt fisken. 
Rör samman ströbröd, pressad citron och olja. Tillsätt kryddorna. Bred blandningen över fisken. 
Grädda rätten i 225*C ugnsvärme i ca 20 minuter.
Strö hackad dill över vid servering. Gott att äta och dricka till per person; 1 portion ris, 2 dl grönsallad och 1 glas lättöl.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar