torsdag 4 januari 2024

Kyckling med fetaost och ajvar

Kyckling men fetaost och ajvar 4-5 pers
900 g urbenad lårfilè
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g fetaost
1 dl mild ajvar relish
½ kruka färsk basilika
  1. Sätt ugnen på 200*C, över och undervärme. Lägg ut de urbenade lårfilèerna med insidan uppåt.
  2. Strö på salt och peppar.
  3. Dela fetaosten i lika mång långsmala bitar som det är lårfilèer. Lägg en bit ost på varje bit lårfilè och rulla ihop den. Lägg rullarna tätt i en ugnssäker form.
  4. Tag bort skärbrädan som du haft kycklingen på och tvätta också dina händer igen. Bred ajvar ovanpå kycklingrullarna.
  5. Ställ formen på ett galler mitt i ugnen. Sätt tiduret på 35 minuter. Under tiden hackar du den färska basilikan och kokar riset. Strö basilikan över den färdiga kycklingen.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar