Mixad rödbetssoppa
4-6 portioner
- 500 g rödbetor
- 2 gula lökar
- 2 potatisar
- 1 liter grönsaksbuljong
- ca 2 msk vinäger
- ½ krm svartpeppar
- ½-1 krm riven muskot
- 1 tsk mejram
- 1 dl hackad persilja
Till servering:
Gräddfil eller crème fraiche
Gör så här:
Skala rödbetor, lök och potatis. Skär dem i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i buljongen i 20-30 minuter.
Häll av och spara spadet. Finfördela grönsakerna i en matberedare. Blanda dem med spadet i en kastrull och värm soppan.
Smaksätt med vinäger, peppar, muskot, mejram och ev salt.
Strö över persilja.
Servera soppan med ne klick gräddfil eller crème fraiche i varje tallrik.
Säger bara mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar