fredag 19 januari 2024

Långsam Nötbitsgryta

Långsam Nötbitsgryta

Denna rätt är suverän att förbereda kvällen innan. Den långa marineringen mörar köttet. Använd gärna det billigare köttet till grytan.

  • Ett lagom pkt grytbitar nöt (men även gris går att använda)
  • 2 stora lökar hackade i lagom bitar
  • 1 tub tomatpuré
Skär grytbitarna i mindre bitar och bryn dom i het panna eller gryta.  Rör i löken och låt den bryna lite med köttet. Kläm i en tub tomatpuré och ha ev i kryddor som salt och vitlök, svartpeppar, dragon, basilika.
Låt allt puttra ihop lite och låt sedan svalna.
Nu kommer tricket. 
Låt köttet marinera i grytan svalt i minst 12 timmar.
Jag har en stor tung järngryta som jag ställer ut på verandan. 

Sätt sedan grytan på spisen igen.
Låt den puttra på i åtminstone 20-30 minuter. Koka under tiden t.ex ris och förbered de grönsaker du vill ha till. Smaka av och tillsätt ev de kryddor du tycker saknas. Klar att servera. 

Receptet är enkelt att utöka om man får fler gäster.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar