fredag 19 januari 2024

Gulasch

Gulasch

  • 400 g benfritt kött av fransyska
  • 3-4 gula lökar
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt 
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 dl buljong
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl gräddfil
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt salt, paprikapulver, tomatpuré och buljong.
Låt koka under lock på svag värme tills köttet känns mört minst 30 minuter, gärna längre.
Blanda mjöl och gräddfil, rör försiktigt ner blandningen i grytan och låt koka 3-5 minuter.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar