lördag 6 januari 2024

Citron och dillkyckling

Citron och dillkyckling 4 pers

400 g kycklingfilé
2 msk smör
½ dl vetemjöl
3 dl  hönsbuljong av tärning
2 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
1-2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet.
  2. Späd med buljong och grädde. Låt koka upp.
  3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i såsen. Låt puttra i ca 15 minuter på svag värme. Rör om då och då. Späd ev. med lite mera hönsbuljong.
  4. Tillsätt dillen. Smaka av med citronsaft och kryddor.
  5. Servera med kokt potatis eller ris och en råkostsallad i sprakande färger.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar