Rostbiff à la Wok
Testat på min väninna Maria 9/5-1997
4 port
300 g innanlår eller rostbiff
2 pkt (à 400g) wokgrönsaker
2 msk olja
Sås:
3 dl tomatjuice
½ dl soja
1 msk strösocker
1 tsk sambal oelek
½ msk fransk senap, typ dijon
2 vitlöksklyftor
(salt)
Skär köttet i strimlor. Tina grönsakerna. Värm oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i köttet i pannan och fräs det några minuter. Rör om så att alla strimlorna blir brynta och tillagade. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med under omrörning.
Blanda samman ingredienserna till såsen. Pressa vitlöken i denna. Häll såsen i wokpannan och låt allt småputtra några minuter. Smaka ev av med salt. Servera rätten tillsammans med ris och en blandad sallad med citrondressing.
Tips!
Sambal Oelek är en pasta av chili, salt och vinäger. Den kan bytas ut mot chilisås, som kryddas lite extra med paprika och cayenne peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar