söndag 21 januari 2024

Kryddiga Kebabspett

Kryddiga Kebabspett

4 personer, 30 minuter
  • 500 g blandfärs
  • 1-2 msk spiskummin
  • 2 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2-3 msk kikkomansoja
  • träspett (lagda i blöt)
Potatis
  • 6 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • det vita av en purjolök i tunna strimlor
  • 4 vitlöksklyftor i skivor
  • 1 liter färsk spenat eller ett paket bladspenat
  • ev. 1 msk kapris
Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
Blanda ingredienserna till färsen i en bunke. Forma färsen till järpar och stick dem på blötlagda spett. Grilla eller stek i ugnen på medelvärme, ca 5 minuter på grill och ca 15 minuter i ugn på 225*C.
Vänd på spetten då och då.
Skala potatisarna och skär dem i stavar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs potatisen tills den blir gyllenbrun.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt fräsa med i ett par minuter. Krydda med salt och malen vitpeppar. Server med spett och en lätt sås på lika delar matlagningsyoghurt och crème fraiche.


Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar