lördag 6 januari 2024

Fisk i Kaviarsås

Fisk i Kaviarsås

4 port
1 kg potatis
600 g torskfilé eller hoki (jag tog ett av Icas fiskblock på 400 g)
2½ dl matlagningsgrädde, max 5%
1 dl smörgåskaviar (kalles)
500 g broccoli
Tillbehör: Bröd och en citronklyfta
Skala, skölj och koka potatisen. 
Skär fisken i portionsbitar eller skivor. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda matlagningsgrädden med kaviar och 1 msk vetemjöl i en traktörpanna.
Lägg i fisken och sjud under lock i 6-8 minuter.
Tillaga broccolin enligt förpackningens anvisningar.
Servera fisken med kaviarsås , potatis, broccoli och bröd. 
Tips!
Tillsätt gärna hackad dill eller använd dillkaviar för annorlunda smak eller göra som jag och strö över lite torkad dill (kryddburk) innan servering.
Strimla grönsaker och lägg i en traktörpanna. Blanda grädde med pepparrot och häll över. Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Bjud som ett grönt alternativ till fisken. 
Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos. Ersätt vetemjölet med maizena-majsstärkelse om du inte tål gluten.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar