torsdag 4 januari 2024

Erikas Indonesiska kyckling

Erikas Indonesiska kyckling?En supergod rätt som går hem både till vardags och fest, dock inte allt för mager. Det går att byta ut kycklingen både mot lövbiff och fiskfilé. 
1 grillad kyckling i bitar 
1 röd paprika i bitar
Lägg i en ugnsform modell mindre så att såsen täcker.
Sås: 3 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 dl mangochutney
1-2 tsk sambal oelek eller mer om man gillar stark mat, 1 tsk är lagom till barn
1 msk curry
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda såsen i en skål och häll över kyckling+paprikablandningen. Sätt mitt i ugnen på 200*C tills rätten fått färg och såsen bubblar ca. 15-20 minuter. Servera med ris. Inget salt förutom i rest behövs. När vi har gäster dubblar vi receptet och tar det lite längre i ugnen.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar