onsdag 3 april 2024

Kebab

Kebab 

6 portioner *går bra att frysa in

  • 1 kg köttfärs av valfri sort helst finmald
  • 1 msk (eller mer för mer kryddighet) spiskummin
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk lökpulver
Förbered gärna kebaben dagen innan du ska förtära den :)
Sätt ugnen på 100*C
Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda smeten noga så att färsen blir jämn. Forma till en jämn rulle utan luftfickor/håligheter och rulla in den i minst 2 lager av aluminiumfolie men låt ändarna vara öppna (vik lite nedåt) så att vätska och fett kan rinna ur. Placera rullen på ett galler och placera en plåt under så att ev. vätska kan rinna ner där. Ugnsbaka i ca 3.5 timme och stäng sedan av ugnen och låt rullen stå kvar ca 30 minuter i ugnen för att svalna. Tag ut och låt stå ytterligare för avsvalning och kyl sedan i kylskåp gärna till dagen efter. Karva sedan remsor med kniv eller osthyvel. Frys in om du vill. Stek upp den mängden du vill äta i lite matfett några minuter och servera med Pommes, kebabsås, grönsaker och ketchup.





Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar