torsdag 4 april 2024

Mistrals Paj

Mistrals Paj

Den kräver sin tillagare och tid, men så blir belöningen därefter! Blandad grönsallad serveras till, och så ett gott rött vin. Ät och njut.
ca. 6 portioner
Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
Blanda snabbt ihop och låt stå kallt minst 1 timme. Förgrädda sedan 10 minuter i 200*C

Fyllning:
  • 2 gula lökar
  • 200 g färska eller konserverade champinjoner
  • 500 g köttfärs
  • (1 dl syltlök)
  • (persilja)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl ketchup
  • 250 g rökt skinka
  • salt och peppar
Fräs den hackade löken med den finskurna svampen och färsen. Dra pannan från värmen. Rör ned grovt hackad syltlök, klippt persilja, krossad vitlök och tomatketchup. Smaka av med salt och peppar. Strimla och rör ner skinkan.

Täcke:
  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl riven stark ost
  • salt, peppar, (tabasco, cayennepeppar)
Vispa grädden till täcket, tjock som vaniljsås ungefär. rör ner mjölet och äggulorna, ett i taget.
Tillsätt osten, smaka av med Tabasco och cayenne.
Klä en osmord pajform med degen.
Förgrädda pajen i 200*C i ca 10 minuter.
Fyll formen med färsröran. Bred osttäcket över. 
Sätt åter in pajen och grädda i ca 25 minuter.
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar