onsdag 3 april 2024

Kebabsås

Kebabsås 

och kebabkrydda.
  • 2 dl turkyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk Sriracha-sås eller sambal oelek (sila bort större bitar och du ska ha såsen i såsflaska)
  • ½ klyfta vitlök (pressad)
  • ½ dl kolsyrad läsk t.ex fanta
  • 2 tsk kebabkrydda (alternativt grillkrydda) *
  • 1 krm Cayennsepeppar

    Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 30 minuter innan servering.
* Kebabkrydda ca. 3 msk 
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm kanel
  • 1 krm chilipulver
Blanda och förvara i en liten kryddburk (gärna i glas)
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar