Kebabsås
och kebabkrydda.
- 2 dl turkyoghurt
- 1 dl majonnäs
- 1 msk Sriracha-sås eller sambal oelek (sila bort större bitar och du ska ha såsen i såsflaska)
- ½ klyfta vitlök (pressad)
- ½ dl kolsyrad läsk t.ex fanta
- 2 tsk kebabkrydda (alternativt grillkrydda) *
- 1 krm Cayennsepeppar
Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 30 minuter innan servering.
* Kebabkrydda ca. 3 msk
- 1 msk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk gurkmeja
- 1 krm kanel
- 1 krm chilipulver
Blanda och förvara i en liten kryddburk (gärna i glas)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar