Toscakladdkaka med kokos
Kladdkakan:
- 4 ägg
- 6 dl socker
- 175 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
Kokostosca
- 75 g smör
- 2 dl socker
- 1½dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 200 g kokos (gärna kokoschips)
- Sätt ugnen på 200*C.
- Kladdkaka, vispa ägg och socker pösigt med en elvisp i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
- Blanda chokladsmeten försiktigt med äggsmeten.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30X40 cm.
- Grädda kakan mitt i ugnen 10--12 min.
- Kokostosca, blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.
- Ta kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 min tills toscatäcket har fått en fin färg.
- Låt kakan svalna i kylen ett par timmar innan servering för bästa resultat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar