måndag 1 januari 2024

Toscakladdkaka med kokos

Toscakladdkaka med kokos
Kladdkakan:
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
Kokostosca
  • 75 g smör 
  • 2 dl socker
  • 1½dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g kokos (gärna kokoschips)
  1. Sätt ugnen på 200*C.
  2. Kladdkaka, vispa ägg och socker pösigt med en elvisp i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
  4. Blanda chokladsmeten försiktigt med äggsmeten.
  5. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30X40 cm.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen 10--12 min.
  7. Kokostosca, blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.
  8. Ta kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 min tills toscatäcket har fått en fin färg.
  9. Låt kakan svalna i kylen ett par timmar innan servering för bästa resultat.
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar