Nelsonskans Kycklingpasta
4 portioner
- 5 Schalottenlökar
- 4 kycklingfiléer (eller 500 g)
- smör eller margarin
- 150-200 g soltorkade tomater i ört eller vitlökssås
- 5 dl Crème fraiche (gärna lätt)
- En skvätt vitt matlagningsvin (eller vanligt vin)
- salt
- hel rosépeppar (som du krossar i mortel)
- vitlök, 1 stor klyfta eller 3 små
Stek hackad lök och strimlade kycklingfiléer. Häll över dem i en kastrull/gryta. Häll över oljan och örterna som det soltorkade tomaterna har legat i och skär tomaterna i små bitar som du sedan också lägger i kastrullen. Tillsätt crème fraiche, pressad vitlök, salt och rosépeppar samt smaka av. Låt det hela koka upp under omrörning och låt sedan sjuda i cirka 10 minuter. Servera med spagetti och sallad.
Testat 080207
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar