Grillade Revbensspjäll
Beräknat för 6 personer
2 kg tjocka revbensspjäll
2 tsk salt per liter vatten
3 st skivade vitlöksklyftor
1 tsk svartpepparkorn
Glaze:
1 dl honung
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
4 tsk pepparmix
Koka upp vatten, salt, vitlöksklyftor och svartpeppar. Lägg ner spjällen i det kokande vattnet. Koka ca 1 1/4 timme, tills dom känns möra när du sticker i dom. Ta upp och kyl om du ska äta dom senare. Eller lägg i frysen.
Tag ut spjällen om dom är i kylen (1 dag innan om dom är i frysen)
Blanda glazen, honung, vitlök, soja och pepparmix. Skär spjällen i bitar mellan benen. Pensla runt om med glazen. Sätt ugnen på grill eller använd utomhusgrill med kol eller gasol. Grilla till de har fått fin färg ca 5 minuter på varje sida.
Servera gärna med en vitkålssallad och bröd. Bra bjudmat. Picknick eller varför inte som jag till vårat julbord.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar