söndag 21 januari 2024

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Snabbt och lätt
4 portioner
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk soja 
  • smör till stekning
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma till 4 stora biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 5-10 minuter. Häll av vätskan från tomaterna och blanda med grädde och soja. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt dem puttra i 3-4 minuter. Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök och oliver. Kokt pasta, couscous eller potatis är gott till.


Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar