söndag 21 januari 2024

Fina färsbollar

Fina färsbollar

4-5 personer
Stora fina saftiga köttbullar som ursprungligen gjordes på kalvfärs men kan göras på den färs som finns hemma.
  • 500 g kalv-,lamm- eller blandfärs
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm vitpeppar
  • margarin till stekning
Blanda färsen med äggulor först och sedan grädde. Blanda i kryddorna och forma smeten till 16 köttbullar.
Hit kan du förbereda!
Hetta upp en stekpanna, låt margarinet bli brynt och lägg i hälften av köttbullarna. Stek dem gyllene.
Håll bullarna varma på ett fat över potatis kastrullen medan de sista bullarna steks. 
Till servering en sås gjord på pulver t.ex rödvinssås, kapris och hackad persilja samt kokt och pressad potatis. Selleripuré är gott till.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar