Bosses Köttfärslimpa/Lailas köttfärsgrotta (vardagskockarna)
Bosses köttfärslimpa
- 1600 g färs
- 1 dl ströbröd
- vatten
- 1½ tsk salt
- 2 tsk pepparmix
- 4 ägg
Blanda färs, ströbröd och vatten. Tillsätt ägg ett i taget samt salt och pepparmix. Blanda väl. Fördela till två limpor med blöta händer. Grädda i ugn 200-225*C i ca 30 minuter.
Lailas köttfärsgrotta
Här kommer grundreceptet sen varierar du med olika fyllning;
- ½ dl ströbröd
- 1½ dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 400 g blandfärs
- 1 ägg
Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Blanda färsen och ägg. Arbeta färsen till en smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker form. Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten. Välj någon av nedanstående fyllningar och lägg i fördjupningen och för ihop färsen över fyllningen. Pensla med smält matfett och stek mitt i ugnen i 175*C, 50 minuter. Servera med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd.
Fyllning 1. Skinka och vitlök
1 ask färskost med vitlökssmak
100 g rökt skinka
1 dl klippt gräslök
Fyllning 2. Fetaost med oliver och tomat
100 g fetaost
1 dl hackade oliver med pimento
2 tärnade tomater
2 tsk timjan
Fyllning 3. Het chilipeppar
1 röd paprika, tärnad
1 hackad gul lök
1 chiliepepparfrukt urkärnad och hackad
1 msk chilipulver
100 g gräddost i tärningar
Smaklig Spis!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar