Kycklingfrikadeller med tomatsås 4 pers
350 g kycklingfärs
1 riven schalottenlök
1 tsk salt
1 msk potatismjöl
1 finhackad färsk spansk peppar
Tomatsås:
4 tomater
2 tsk råsocker
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
1 dl vatten
2 tsk tomatpuré
1 krm svartpeppar
Till servering:
280 g gnocchi
1 msk olivolja
ca. 10 g färsk parmesan
Gör så här:
Blanda kycklingfärs med lök, salt, potatismjöl och pepparfrukt. Koka upp vatten i en kastrull. Forma små köttbullar med våta händer och lägg dem i sjudande vatten. Låt dem sjuda i ca 7 min. tills de flyter upp. Tag upp med hålslev.
Tomatsås:
Snitta tomaterna i toppen. Lägg dem ca 30 sekunder i kokande vatten. Skölj av dem i kallt vatten och dra bort skalen. Skär tomaterna i tärningar och lägg i en kastrull. Blanda ner socker, buljongtärning, lagerblad, vatten , tomatpuré och peppar. Låt koka på medelvärme utan lock i ca 10 min.
Lägg i de kokta frikadellerna och låt dem bli varma, ca 1 minut. Koka pastan enligt anvisning. Blanda med olivoljan. Servera frikadellerna med färsk oregano och några tunna flagor färsk parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar