söndag 21 januari 2024

Kålpudding på klassiskt vis

Kålpudding på klassiskt vis

4 portioner
  • 1 kålhuvud (1½-2 kg)
  • 2 msk matfett
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • 600 g blandfärs
  • 2½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta.
Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medans du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten , salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter i 175*C. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar