Kålpudding på klassiskt vis
4 portioner
- 1 kålhuvud (1½-2 kg)
- 2 msk matfett
- salt och peppar
- 2 msk sirap
- 600 g blandfärs
- 2½ dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta.
Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medans du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten , salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter i 175*C. Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar