Kryddiga Kebabspett
4 personer, 30 minuter
- 500 g blandfärs
- 1-2 msk spiskummin
- 2 äggulor
- 2 dl grädde
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk kryddpeppar
- 2-3 msk kikkomansoja
- träspett (lagda i blöt)
Potatis
- 6 potatisar
- 2 msk olivolja
- det vita av en purjolök i tunna strimlor
- 4 vitlöksklyftor i skivor
- 1 liter färsk spenat eller ett paket bladspenat
- ev. 1 msk kapris
Sås
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 dl crème fraiche
Blanda ingredienserna till färsen i en bunke. Forma färsen till järpar och stick dem på blötlagda spett. Grilla eller stek i ugnen på medelvärme, ca 5 minuter på grill och ca 15 minuter i ugn på 225*C.
Vänd på spetten då och då.
Skala potatisarna och skär dem i stavar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs potatisen tills den blir gyllenbrun.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt fräsa med i ett par minuter. Krydda med salt och malen vitpeppar. Server med spett och en lätt sås på lika delar matlagningsyoghurt och crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar