lördag 21 mars 2009

Vitlöksbröd

12 st
2 stora vitlöksklyftor, hackade
3 msk olivolja
ca 8½ dl vetemjöl, special
1 tsk salt
½ pkt jäst
2½ dl vatten, 40 grader
Börja med att skala och hacka vitlök. Låt den marineras i oljan en stund. Mät upp mjöl och häll det mesta i matberedarens skål. Tillsätt också salt och smula över jästen. Häll i vitlökshacket, starta maskinen och tillsätt vätskan via matarröret. Arbeta ihop till en deg och tillsätt resten av mjölet. Låt degen jäsa till dubbel volym. Tag upp den på mjölat bakbord och forma till en längd. Skär i 12 lika stora bitar. Trilla dem runda och sedan avlånga. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Klipp ett par snitt i varje bröd. Låt jäsa väl innan de gräddas vid 250 grader ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar