lördag 21 mars 2009

Linfröbullar

ca 30 st
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
250 g kesella Mager Gourmet
1 tsk salt
1 msk socker
1 dl (60 g) Grahamsmjöl
½ dl linfrö
1,3-1,5 liter (650-750g) vetemjöl (gärna special)
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av den ljumma degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, kesella, salt , socker , grahamsmjöl, linfrö och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma runda bullar och lägg på smord plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 250*C i ca 10-15 minuter.
Grahamsmjölet kan bytas ut mot kli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar