måndag 31 december 2012

Gammaldags rån




  • 1,5 dl smör (smält detta)
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  1. Smält smöret och rör ner sockret.
  2. Tillsätt mjölet och rör till en klimpfri smet. Späd under tiden med vattnet tills smeten är jämn och klimpfri.
  3. Värm järnet och smörj det noga första gången.
  4. Lägg 1-2 msk smet i järnet och tryck igen järnet så smeten plattas ut mot kanterna, annars blir rånen för tjocka.
  5. Grädda tills det slutar pysa ca. 1 min.(vänd efter 30 sekunder på järnet om du har ett gammaldags rånjärn).
  6. Använd gärna en rånpinne att rulla rånen med. Finns att köpa på marknader.
  7. Du kan också göra rånskålar genom att lägga det varma rånet över ett upp och nervänt glas. Fyll sedan dessa med glass etc.
  8. Det går bra att dubbla receptet.
Källa: Farmor Greta
http://www.kokaihop.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar