Pepparkaksrulltårta med lingongrädde
Pepparkaksrulltårta med lingongrädde
- 3 ägg
- 1½dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kryddnejlika
- ½ tsk bikarbonat
- 2 msk filmjölk eller yoghurt
Fyllning:
- 1½ dl vispgrädde
- 1 1/4 dl rårörd lingsylt eller vanlig kokt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250*C
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg/sockerblandningen. Rör till sist ner filmjölken eller yoghurten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
- Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensal med kallt vatten på pappret och lossa det försiktigt.
- Täck kakan med en lätt fuktad duk och låt svalna.
- Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred ut lingongrädden när kakan kallnat. Rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den en halvtimme före serveringen och skär i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar