tisdag 25 december 2012

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

  • 3 ägg
  • 1½dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk eller yoghurt
Fyllning:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 1/4 dl rårörd lingsylt eller vanlig kokt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250*C
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg/sockerblandningen. Rör till sist ner filmjölken eller yoghurten.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  6. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensal med kallt vatten på pappret och lossa det försiktigt.
  7. Täck kakan med en lätt fuktad duk och låt svalna.
  8. Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred ut lingongrädden när kakan kallnat. Rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den en halvtimme före serveringen och skär i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar