Äpplekakor X3
Ingrids äpplekaka6-8 pers.
- ca.½kg fasta syrliga äpplen
- 2 msk socker
- 200 g smör eller margarin
- 2½ dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- Sätt ugnen på 200*C.
- Skala och kärna ur äpplena.Skär dem i mindre bitar och strö ut dem i smord rund pajform. Strö på sockret. Ställ in formen i ugnen medans degen blandas samman ca 10-15 minuter.
- Blanda samman ingredienserna, gärna i en matberedare, till en slät deg.
- Ta ut formen ur ugnen och klicka på degen. Ställ åter in formen i ugnen och grädda kakan tills den har fått fin färg, 20-25 minuter. Man kan även grädda kakan kortare stund eller tills den precis börjat få färg. Den blir då härligt krämig i konsistensen. Servera med vaniljsås.
Kristinas äpplekaka
4-6 portioner- 2 plattor djupfryst, tinad smördeg
- ½ tsk stött kardemumma
- 5-6 äpplen
- florsocker
Lappa över smördegsplattorna och kavla sen ut plattan till en rektangel på 20X30 cm. Skala och klyfta äpplena tunt, fördela dem över plattan. Strö över kardemumma och florsocker. Grädda kakan i 250*C i ca 15 minuter.
Äpplekaka
4 pers (ca. 1 timme) 12 pers- 1½ dl scoker 4½ dl socker
- 3 dl vetemjöl 9dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver 6 tsk bakpulver
- 1½ dl mjölk 4½ dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker 3 tsk vaniljsocker
- 3 msk smält smör 9 msk smält smör
- 4-5 skalade äpplen i bitar 12-15 skalade äpplen i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar