tisdag 25 december 2012

Snabblagad chokladkaka

Snabblagad chokladkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
Smörj en form ca 20 cm i diameter och bröa den. Sätt ugnen på 225*C. Smält fettet (får ej bli brunt). Vispa ägg och socker kraftigt tills smeten går mot en vit ton.
Tillsätt kakao och margarin (smält) och rör ihop. Tillsätt vetemjöl och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i 6-8 minuter(ev. längre). Strax innan kakan är färdig ska formen ruskas så att kakan sjunker ihop för att bli kladdig. Stjälp genast upp kankan på ett fat.
Garnera med florsocker, frukt eller nötter om du så vill. Servera gärna med vispad grädde.
Receptet testat i juni 2004

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar