onsdag 26 december 2012

KrabbelurerX3



1.Krabbelurer-snabbkanel-kakor

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk bakpulver
  • (1 tsk vaniljsocker)
  • smör
  • socker
  • kanel
Blanda ihop alla ingredienserna till en smet, den blir ganska tjock. Värm ett stekjärn. Lägg i en klick smör och klicka därefter ut ca 2 msk(inte mer iallafall) av smeten i stekjärnet. Låt puttra på ett par minuter. Kika då och då på bottensidan så att den inte blir bränd. Vänd därefter. När båda sidorna är tillagade vänder du din kaka i en blandning av socker och kanel. Låt svalna bara en aning och servera till kaffe.mjölk el. dyligt. Supergott.

2.Kalle Bäcks krabbelure kakor från landsbygden

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt blanda ner övriga ingredienser. Värm en stekpanna (3-4 är lagom). Klicka ut smeten som du gör när du steker plättar. Låt dem bli lätt färgade. Vänd och stek på nästa sida. Tag upp och lägg på fat. Sockra lätt och ät som en bulle/sockerkaka.

3. Krabbelurer från Arla (det bästa hittills)
  • 1 stort ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk smör till stekning och pensling efteråt.
Till strössling 
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk kanel (men det går lika bra med bara socker om det är någon som inte gillar kanel.)
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
Smält smör i en stekpanna eller plättlagg. Klick i smeten och stek krabbelurerna på medelvärme (2-3:an) i ca 2 min på varje sida.
Blanda socker och kanel och vänd krabbelurerna i blandningen när dom fortfarande är varma. Servera ljumma med sylt eller äpplemos och ev. grekisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar