1.Krabbelurer-snabbkanel-kakor
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 3 dl mjöl
- 1 dl mjölk
- ½ tsk bakpulver
- (1 tsk vaniljsocker)
- smör
- socker
- kanel
2.Kalle Bäcks krabbelure kakor från landsbygden
- 2 ägg
- 1½ dl socker
- 1½ dl mjölk
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
3. Krabbelurer från Arla (det bästa hittills)
- 1 stort ägg
- ½ dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 2½ dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk smör till stekning och pensling efteråt.
Till strössling
- 1 msk strösocker
- ½ msk kanel (men det går lika bra med bara socker om det är någon som inte gillar kanel.)
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
Smält smör i en stekpanna eller plättlagg. Klick i smeten och stek krabbelurerna på medelvärme (2-3:an) i ca 2 min på varje sida.
Blanda socker och kanel och vänd krabbelurerna i blandningen när dom fortfarande är varma. Servera ljumma med sylt eller äpplemos och ev. grekisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar