tisdag 1 januari 2013

Leos syltkakor

Mördegskakor



  • 200 g smör
  • ½ dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
Fyllning;
1 dl Hallonsylt eller annan god sylt

Gör så här;
  1. Låt smöret stå framme en stund så att det blir mjukt. Blanda ihop ingredienserna till en jämn smet. Lägg sen degen kallt i kylskåp ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175*C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Strö ut lite mjöl på bakbordet och även lite mjöl på kaveln. Kavla sedan ut degen till en platta, ca 1 cm tjockm och tryck ut dina figurer (pepparkaksmått).
  4. Lyft över kakorna försiktigt med en stekspade till plåten och klicka på lite sylt på kakorna med hjälp av en tesked.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar