söndag 6 januari 2013

Provencalska Minibiffar eller köttbullar

Provencalska Minibiffar eller köttbullar

Går bra att steka dagen innan och ätas kalla eller värmas en aning. Det här behövs för 18 st.
  • 200 g nötfärs (går bra med annan färs också)
  • 4 soltorkade tomater i olja, ca 25 g
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 tsk basilika
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
Garnering:
Cocktailtomater
Basilikablad

Gör så här:
  1. Hacka dom torkade tomaterna. Blanda med färs, ägg, vitlök och kryddor.
  2. Forma till köttbullar och platta ut dom till små biffar.
  3. Stek biffarna i olivolja ca 1 minut på varje sida.
  4. Garnera med ett basilikablad och en halv cocktailtomat. Stick i en tandpetare.
Receptet testades första gången 12/3-05
En favorit hos min nuvarande sambo. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar