Provencalska Minibiffar eller köttbullar
Går bra att steka dagen innan och ätas kalla eller värmas en aning. Det här behövs för 18 st.- 200 g nötfärs (går bra med annan färs också)
- 4 soltorkade tomater i olja, ca 25 g
- 1 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk salt
- ½ krm vitpeppar
- 1 tsk basilika
- ½ tsk rosmarin
- 1 msk olivolja
Cocktailtomater
Basilikablad
Gör så här:
- Hacka dom torkade tomaterna. Blanda med färs, ägg, vitlök och kryddor.
- Forma till köttbullar och platta ut dom till små biffar.
- Stek biffarna i olivolja ca 1 minut på varje sida.
- Garnera med ett basilikablad och en halv cocktailtomat. Stick i en tandpetare.
En favorit hos min nuvarande sambo. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar