fredag 18 januari 2013

Ylvas kålsoppa

Ylvas kålsoppa

300-400 g köttfärs
1/4 litet vitkålshuvud
2 morötter
1 gul lök
1-2 dl röda linser
1 msk köttbuljongpulver
1 msk grönsaksbuljongspulver
1 tsk garam masala
1 ask cocktailtomater
1/2 dl chilisås
3 msk het mangochutney
3-4 droppar tabasco
Pepparmix
Olivolja
1 liter vatten

Riv vitkål, morötter och lök i en matberedare eller på ett rivjärn.
Stek köttfärsen i lite olivolja och krydda med pepparmix lägg över i stekgryta och häll över garam masala och tomater. Använd nu stekpannan till att steka allt det rivna. Häll först i lite olja och droppa i tabascon stek tills det mjuknar. Lägg över i grytan och strö över buljongpulver, chilisås och mangochutney. Häll i linserna. Späd med vatten och sjud i minst 15 minuter. Servera med en klick créme fraiche eller grekisk yoghurt. Ät med knäckebröd och smör.

Receptet har jag kommit på själv. Och det är mycket gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar