söndag 31 december 2023

Lurbullar

Lurbullar ca 60 st
  • 100 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 300 g smör
Fyllning:
200 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker

Pensling:
Ägg

Garnering:
Florsocker

Smula ner jästen i bakbunken. Häll på den kalla mjölken. Tillsätt sock och mjöl lit i sänder och arbeta in smöret. Strö över lite mjöl och degen jäsa i ca 10 minuter. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra delar och kavla ut dessa till rektangulära kakor. Sporra ut varje degkaka i ca. 15 trekanter. Fördela fyllningen på trekanterna och vik ihop degen över fyllningen. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa övertäckta med bakduk i ca. 1½ timme. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i 225*C i ca. 10 minuter. Sikta florsocker över dom kalla bullarna.
Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar