söndag 3 februari 2013

Rågkakor med lingon

Rågkakor med lingon

5 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37C*
  • 25 g margarin
  • 2 tsk salt
  • ½ dl farinsocker
  • 1 dl lingonsylt
  • 1½-1.6 l mörkt lantbrödsmjöl
Smula jästen i degbunken. Häll i vattnet och lös jästen.
Tillsätt margarin, salt, farinsocker, lingonsylt och ca 1,4 l mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 5 delar.
Platta ut dem till runda kakor. Nagga med gaffel. Jäs övertäckta på smord plåt. ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugn i 225C* ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar