Här hamnar testade recept som finns i pärmen här hemma. Menyer och matförslag.
Ylvas Kök är en sida med recept i från min receptsamling som jag har i en pärm i mitt kök.
Om misstag inte har skett så ska de flesta vara testade av mig då jag kallar min pärm för "Ylvas testade recept"!
onsdag 6 mars 2013
Ylvas Fiskgratäng
Ylvas Fiskgratäng
ca,600g torskfilé, tinad eller halvtinad
2 msk mjöl
1 msk fett
ca, 4-5 dl buljong eller fiskspad
1 krm fiskkrydda
1 krm citronpeppar
10-12 normalstora potatisar
2 msk fett
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka i 15-20 minuter tills den är mjuk. Pressa alt. mosa med elvisp eller stamp.Rör i äggulor och fett. Krydda med salt och peppar. Rör moset blankt och smidigt.
Skär fisken i mindre bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken dra grytan från värmen och ställ på underlägg(ej metall) med locket på i ca 5 minuter tills fisken faller isär. Lyft upp från vattnet och håll den gärna varm.
Gör sedan såsen: Smält fettet och strö över mjölet, späd med buljongen och låt sedan såsen koka ca. 3-4 minuter. Ta den av värmen. Krydda med fiskkrydda och citronpeppar.
Fyll en sprits med krusig tyll och spritsa ut moset runt formen du ska använda. Gratinera i ugn, 250'C ca.10 minuter tills det har fått färg.
Lägg i fisken och häll över såsen. Gratinera tills att du ser att det bubblar lätt, ca 15-20 minuter.
Receptet har jag kommit på själv. Mannen min tyckte det var klent kryddat ;) Sonen ville inte äta. Tänker ändra lite på såsen nästa gång och ev. ta mera fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar