söndag 1 januari 2012

Kladdkaka med maräng

•125 g smör eller margarin

•1 dl strösocker

•2 äggulor

•2 tsk vaniljsocker

•1 tsk bakpulver

•2 dl vetemjöl

•3 msk kakao

•1 dl mjölk





Maräng
•2 äggvitor

•1½ dl strösocker





Ugn 175*C



Gör så här;
1.Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna och rör lite till. Blanda vanliljsocker, bakpulver, mjöl och kakao och sikta ner i smeten.

2.Rör i mjölk och häll smeten i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3.Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng.

4.Bred eller spritsa marängen ovanpå smeten och grädda i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar