lördag 21 mars 2009

Labodabröd

ca 15 brödbullar
4 potatisar (okokta)
5 dl vatten eller mjölk
1 dl olja
2 msk honung
1 påse torrjäst
1 msk salt
1-1½ liter vetemjöl
Skala och riv potatisarna grovt. Placera rivet i en degbunke. Värm vattnet eller mjölken med oljan och honungen till ca 50-60 grader. Häll torrjästen och saltet i degbunken tillsammans med degvätskan. Arbeta ner vetemjöl så att det blir en ganska kladdig deg som med nöd och näppe släpper bunken. Strö över vetmjöl och låt degen jäsa i 40 minuter under bakduk. Ta därefter upp degen på bakbordet, dela och rulla med mjöliga händer ut den till två längder på mjöligt bakbord. Dela varje del i mindre bitar och rulla runda bullar. Lägg dem p bakplåtspapper på plåt. Låt bröden jäsa under bakduk i 40 minuter. Grädda dem därefter 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar