söndag 31 december 2023

Nattjästa frallor

Världens enklaste!
Nattjästa frallor från instagram #johanhedberg 220*C 30 min eller 98*c inuti gärna en plåt under med ett glas vatten på så jäser dom upp bättre i ugnen.

  • 1/8 dels paket jäst(6 g) eller 3 g torrjäst(1 tsk)
  • 640 g kallt vatten (6,4 dl)
  • 22 g salt (3 tsk)
  • 840 g vetemjöl special (14 dl) jag hade inte tillräckligt med special så jag tog ca 5 dl vanligt vetemjöl.
Blanda salt vatten och jäst med mjöl till klumpfri deg.Du behöver inte knåda. Täck över bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter(1). Fukta händerna med vatten och drag uppåt lägg ner, snurra bunken och drag lägg ner osv. Täck över igen och låt stå 20 minuter (2)upprepa föregående steg. Täck över igen låt stå i 20 minuter med plastfolien(3). Drag degen igen. Olja en bunke och lägg ner degen täck över igen och låt stå över natten i kylskåpet eller 10-16 timmar. Tag ut på bakbord och vik ihop lite fint och dela rejäla bullar/småbröd med degskrapa. Lägg på bakplåtspapper. 
Grädda i 220*C ugn i ca 30 minuter på förvärmd het plåt. ha gärna ett glas vatten på en plåt under brödet (inte på samma plåt). Låt svalna och skär upp.

Smaklig Spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar